2024. szeptember-Mobilitási hét, Kísérletezz hónapról hónapra, Szüreti mulatság

A hosszú nyári szünet után szeptember 2-án megkezdődött az óvoda a már régóta járó és az újonnan érkező kisgyermekeknek egyaránt.

Szeptember 12-én elkezdődött az Úszó Nemzet Program  az 5. életévüket betöltött gyermekek számára. 

A NAV tájékoztatása szerint az  idei évben  adó 1%-ból összesen 1. 359.559 ft kerül felajánlásra az óvoda alapítványának részére. Köszönjük. 

A szeptember 20-ai héten óvodánk idén is csatlakozott az Európai Mobilitás Hét eseményeihez, mely során foglalkoztunk a biztonságos közlekedéssel, valamint a levegőszennyezés csökkentésével. A hét lezárásaképpen minden kisgyerek elhozhatta a saját rollerét, biciklijét és egy ügyességi pályán végigmehettek vele.

Szeptember 30-án  két program is megrendezésre került, mivel aznap volt a népmese napja és a Nyuszi, Kacsa, Lepke csoportosok szüreti mulatsága. Népmesét volt akik az udvaron plédre kiülve hallgatták, volt akik a csoportszobájukban és voltak akik együtt a csillagban. A szőlőszüret a szép napsütéses idő miatt az udvaron kerülhetett megrendezésre. A gyerekek kipróbálhatták a szőlőpréselést, játékos diótörést valamint a célbadobást. A mulatozás közös tánccal és falatozással zárult, melyen volt frissül sült pogácsa, szőlő, dió és must kóstolás.

Angeli-Haas Lilla-óvodapedagógus