A hosszú téli szünet után a gyerekekre izgalmas programok vártak januárban is.
Az iskolába készülő nagycsoportos gyerekek számára idén is megrendezésre került az OVI-ZSARU program. A hét indításaképpen  két rendőr látogatott az óvodába, akik bemutatták az eszközeiket, ruhájukat, felhívták a figyelmet a munkájuk fontosságára, valamint megismertették a gyerekeket Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel, akik a hét nélkülözhetetlen bábfigurái.
Egész héten lehetőség volt a nagyobbaknak és a kisebbeknek egyaránt a Kisvakond csoportban kialakított tematikus állomásokon komplex tevékenységekkel hasznos ismereteket szerezni.
A héten figyelemfelkő és bajmegelőzési céllal előadást tartott az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Óvodai és Iskolai szociális segítő, Takács Ildikó Krisztina és Ábrahám Péter „Idegennel való találkozás” címmel.
A program lezárásának rendőrautó érkezett az oviba, amit kipróbálhattak, „vezethettek” a gyerekek, majd Rendőr Robi tiszteletbeli rendőrökké avatta őket.

https://www.szekesfehervar.hu/ovi-zsaru-a-varmegyei-rendorseg-munkatarsai-a-gyonyviragba-latogattak

Január 29-30 között téli madáretetés, madárvédelemmel kapcsolatban tartott foglalkozást a Sóstó Látógatóközpont. Elsősorban nagyobb korosztályú gyermekeknek a részvételét várták, melyen egy kirándulást meséltek el, ahol megismerkedhettek különböző madarakkal. Hoztak madártollat, távcsövet valamint projektor segítségével bemutatták a madarak énekét.
Emlékül a gyerekek készítettek egy papír madáretetőt, amihez ők színezték ki a madarakat és krepp papírból „madáreleséget” gombócoztak.

Haas Lilla-óvodapedagógus