Alig kezdődött meg az új év, máris több izgalmas program is várta a gyerekeket szeptemberben. Szeptember 15-én 150 éves jubileumát ünnepelte a székesfehérvári tűzoltóállomás és a felvonulást az óvodához közeli kereszteződésben kezdték, ahova több csoport is lesétált megnézni, integetni.

Óvodánk Örökös Zöld Óvoda, így kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére, megóvására. Éppen ezért idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Hét eseményeihez. Sokat foglalkoztunk a környezetbarát közlekedési eszközökkel, a tiszta levegő fontosságával. A hét végén mindenki elhozhatta a saját rollerét, biciklijét és egy ügyességi pályán ki is próbálhatta azt.

A hónap végét két hagyományos ünnep zárta. A Nyuszi, Kacsa és Lepke csoportosok szüreti mulatságot tartottak a Lepke csoport udvarán. A gyönyörű napsütéses időben a gyerekek kipróbálhatták a szőlő préselést, játékos diótörést, dióval való célbadobást, hordógurítást. Természetesen a közös sütizés sem maradhatott el, amit a csoportok együtt készítettek a szüret reggelén. A mulatságot mondókázással, énekléssel és tánccal zártuk. A Cica, Maci, Mókus és Süni csoportosok közös terménybetakarítást tartottak. A csillagban közös mondókákkal, versekkel, énekekkel színesítették délelőttjüket.

Méry Zsuzsanna-óvodapedagógus