A hónap elejét a legtöbb csoport kirándulással kezdte az Állatok Világnapja jóvoltából. Amíg a legkisebbek az óvoda udvarán élő madarakat életét figyelhették meg, addig az idősebb korosztály közül több csoport felkerekedett. Csoportjaink közül volt aki az óvoda közelében galambokat tartó bácsihoz, volt aki a Sóstói tanösvényre, Palotavárosi tavakhoz, Börgöndi Állatsimogatóba, Veszprémi Állatkertbe látogatott. A gyerekek számos élménnyel gazdagodhattak.

A Pozsonyi térfél Terménybetakarító ünnepséget tartott. A csoportokban különféle változatos játékokat próbálhattak ki a gyerekek. A finom falatokat az óvodaudvaron található kemencében sütötték meg, melyet utána közösen elfogyasztottak.

Október 16-20 között került sor az Egészséghétre, melynek témája ebben az évben a Mit tegyek, hogy egészséges legyek? Ennek keretében a Kisvakond csoportban egy Egészség birodalom került kialakításra, ahol a csoportok mindegyike változatos játékokat próbálhatott ki. Többek között tornázhattak, plüss mackókat gyógyíthattak, összeállíthattak egy okostányért, melyre azok az ételek kerültek fel, melyek minden étkezés során a tányéron kéne, hogy legyenek. A hét további részében két csoport a Doktor Plusz foglalkozásán vehetett részt, Zentai Bernadett vezetésével, aki a helyes kézmosás rejtelmeibe varázsolta a gyerekeket. A legnagyobb élményt az óvodaudvaron a mentőautó és mentőmotor megtekintése, eszközeinek kipróbálása jelentette a gyerekeknek. Köszönet érte Gerván Józsefnek.

A hónap végén a nevelés nélküli munkanap keretében a nevelőtestület a Sóstói Vadvédelmi Központba látogatott. A szakmai délelőtt során a dolgozók megismerkedtek a központ történetével, működésével, az ott élő madarakkal. Számos gyakorlati tanácsot gyűjtöttek, melyet a Föld Bajnokai pályázathoz kapcsolódóan beépíthetnek a mindennapi munkába.

Kovács-Béndek Adrienn-óvodapedagógus