Márciusban az első hóvirágok kibújtak a föld alól, ezzel jelezve, hogy közeledik a tavasz, illetve a Március 15-ei Nemzeti Ünnepünk. Csoportjaink piros-fehér-zöld színben pompáztak, előkerültek a lovas játékok a huszárosdihoz, csattogtak a kardok és a várvédők védték várjaikat. A gyerekek egy része megismerkedhetett az ólomkatona öntés rejtelmeivel, illetve kard bemutatón vettek részt. Az idősebb korosztály felkereste a Halesz Parkot, Petőfi Sándor szobrát. Március 14-én ünneplő ruhába bújva, ruhánkra tűzött kokárdával emlékeztünk meg Nemzeti Ünnepünkről, mely során eljátszottuk a tanult énekeket, verseket és meghallgattuk a Himnuszt.

Március 22-én a Víz világnapját ünnepeltük, mely során több csoport felkereste a városban található vizes élőhelyeket -Patakpart, Csónakázó-tó, Bánya-tó, Palotavárosi tavak, Rácbánya-, ahol közvetlen módon tapasztalhatták meg a víz éltető erejét. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekben megalapozzuk természet védelmét, szeretetét, hisz rajtuk is múlik majd bolygónk jövője.

Óvodánk csatlakozott a Happy Hét programjához, melynek célja a vízivás népszerűsítése. Ennek keretében március 27-31 között egészséghetet szerveztünk, melynek a „Víz, víz, tiszta víz, csodálatos tiszta íz” nevet adtuk.
A szülők és a gyermekek számára a csillagok átalakultak játszótérré, és közösen próbálhatták ki az ott elhelyezett játékokat. A kisvakond csoport egy vizi birodalommá változott, ahol a hét folyamán különböző vizi játékok álltak a gyerekek rendelkezésére.
A kiscsoportosok számára a Doktor Plusz közreműködésével Dr. Zentai Bernadett tartott játékos, interaktív foglalkozást ahol a kézmosás fontosságával ismerkedtek a gyerekek.
A hét egyik legjobban várt eseménye, a VOK sportcsarnokban rendezett Ovi Olimpia volt, ahol összesen 8 csapat szállt versenybe a kupáért. Az idei évben a Pillangó csoport diadalmaskodott, de minden csoport elismerésben részesült.

Élményekkel teli, és eseménydús hónapot tudhatunk a hátunk mögött.

Kovács-Béndek Adrienn-óvodapedagógus