A Madarak és Fák Napját, mint jeles napot minden évben megünnepeljük. A madárvédelemre nagy hangsúlyt fektetve zajlottak az események. Óvodánk fákkal övezett kertjében kiváló lehetőség volt a madárfészkek, madarak, a tavaszi természet megfigyelésére, közös éneklésre. A fákról sem feledkeztünk meg. Átöleltük mindet! A madárkorház javára gyűjtést is szerveztünk. Ez úton is köszönjük a kis állatok nevében, a szülők lelkes közreműködését, az adományokat.

A Maci csoport lelkes kis csapata képviselte óvodánkat 2023.05.13-án Mányon a Német Nemzetiségi Napon. Műsoruk nagy sikert aratott a közönség körében, melyben népi gyermektáncok, körjátékok szerepeltek. Műsoruk végén emléklapot és mázas kerámiadíszt kaptak fellépésük emlékére.

Idén 5. éve rendezik meg a Mesés kiskertek nevű programot Székesfehérváron. Ezt óvodásgyermekeknek hirdetik meg, ahol egy választott mesét jelenítenek meg a gyerekek, óvodapedagógusi segítséggel. Idén a Pillangó csoport képviselte óvodánkat akik a „Kisvakond és a tavasz” című mesét választották. Különdíjat ért a gyerekek munkája, mert a zsűri szerint ez az alkotás jelenítette meg leginkább a környezettudatosságot. Újabb, igazi, természetközeli élménnyel gazdagodhat a csoport, mert belépőjegyet kaptak a Sóstói tanösvényre. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

A Kihívás napján, május 31.-én, óvodánkban hagyomány szerint, az egészséges életmódra nevelés jegyében, egy reggeli, zenés bemelegítő gimnasztikával kezdtük a napot. Ez után a kisebbeknek akadálypálya kihelyezésével, nagyobbaknak az óvoda körbefutásával folytatódott a program. Nagy élmény volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Gajárszki Rudolfné-óvodapedagógus