A gyerekek nagy izgalommal várták, hogy december 6-án óvodánkba is ellátogasson a Mikulás. Énekkel, verssel köszöntötték a nagyszakállú Télapót, akinek hatalmas puttonyában mindenki számára lapult egy kis csomag.

Az adventi készülődés a csoportok feldíszítésével, az adventi koszorúk elkészítésével kezdődött, később pedig készültek a karácsonyi ajándékok, sültek a mézeskalácsok, majd lassacskán megérkezett az óvodai karácsonyfa is. Az idő múlását, a karácsony közeledtét az adventi kalendáriumok kinyitása mellett a koszorúk gyertyáinak meggyújtása is jelezte. A „Csillagokban” megrendezett közös gyertyagyújtásokat verseléssel, énekléssel tettük emlékezetessé.

A Cica csoportban immár hagyományként nagyszülős karácsonyt tartottak. A gyerekek karácsonyi műsorral örvendeztették meg a nagymamákat, nagypapákat, majd saját készítésű finomsággal vendégelték meg őket. A meghitt délelőtt végén átadták karácsonyi ajándékaikat
is.
A betlehemi úton” címmel a városi Adventi színpadon a Nyuszi csoport adott műsort. Jézus születésének történetét versekkel, énekekkel mesélték el – az esős idő ellenére – nagy közönség előtt. A város a fellépés után szaloncukorral és meleg teával kedveskedett a gyerekeknek. A műsorral a Videoton Nyugdíjas Klubba is ellátogattunk, ezzel színesítve karácsonyi összejövetelüket. A gyerekek előadását kis meglepetéssel hálálták meg.

Az óvodai karácsonyi ünnepségen felgyúltak az utolsó gyertyák is az adventi koszorúkon. Az óvodapedagógusok egy kánonnal örvendeztették meg a gyerekeket, majd közösen énekeltünk, és megtekintettük a Nyuszi csoportosok műsorát is. Az ünnepség végére a karácsonyi ajándékok is bekerültek a fa alá, amiket a gyerekek izgatottan vettek birtokba.

Farkasné Takács Anita – óvodapedagógus