Az ezévi április hónap sok örömet, tanulási és felfedezési lehetőséget tartogatott óvodásainknak. Kicsik és nagyok együtt készülhettek a húsvéti ünnepkör lezárására, valamint a Föld napjára, ami a fenntharthatóságra nevelésünk részeként, az egyik legnagyobb ünnepünk. Nem utolsósorban a közelgő anyák napjáról se feledkezzünk meg, amit nálunk most is a ráhangolódást és előkészítést jelentette az otthoni, meghitt ünneplésre.

A hónap első hete óvodai fotózással kezdődött, ahol a „Gyöngyvirágos” gyerekeket egytől-egyig, és -igény szerint- családjaikat is lefotózták. Ezt a lehetőséget mindannyian nagyon vártuk, hisz a 2021.novemberi fotózás óta eltelt idő alatt rengeteget változtak a gyerekek, és a búcsúzók miatt nagy igény volt a csoportképekre is. Visszajelzéseink szerint nagyszerűek lettek a végeredmények.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a jeles napokról való megemlékezésre, a néphagyományok ápolására is. Idén a húsvét két hetet ölelt fel áprilisban, így a hagyományőrzésre és különböző tojásfestési, mintázási technikák elsajátítására is lehetőség nyílt. Díszítettünk tyúkocskát, és persze nyuszikat is. A fiúk locsolóverssel, lányok köszönőverssel is készültek, amit titokban, egymás tudta nélkül sajátítottak el a gyerekek. A locsolás és a tojáskeresés fantasztikus volt. Azt hiszem, aznap mindenki nagy élményekkel lett gazdagabb, és egy leányka sem fog elhervadni jövő húsvétig.

Az öko-hét kiemelt témája a madárvédelem volt, amelynek keretében gyűjtést szerveztünk a Sukorói vadmadárkórháznak. A szülői támogatás most is erősnek bizonyult. Rengeteg élelemmel és segédeszközzel segítették a madarak ellátását. Az adományokat Berkényi Tamás doktor úrnak adtuk át. Több csoport is ellátogatott a közelben élő „galambász” Tamás bácsihoz, aki készségesen segített a gyerekek közvetlen tapasztalatszerzését. A Kalap Jakab gyerekzenekar nagyszerű koncertje, valamint a csoportokon belüli játékos feladatok is hozzájárultak az élmények teljesebbé tételéhez.

Az ovi-foci ebben a hónapban is folytatódott, kéthetente jártak a nagycsoportos fiúk a sóstón megtartott edzésekre.

A VIDEOTON nyugdíjasainak köszöntése Anyák Napján immár hagyománnyá vált. Az idei évben április 26-án kivételesen a Gyöngyvirág Óvoda néptánc foglalkozásain részt vevő gyerekek köszöntötték a vállalat volt dolgozóit. Vidám dalokkal és tavaszi dalcsokorral tették ünnepélyessé a nagymamák, dédmamák napját és a kísérő szülőket.Köszönet a két felkészítő óvodapedagógusnak, Czeglédiné Németh Évának, és Farkasné Takács Anitának.

Juhász Péter-óvodapedagógus