Események

Március 15. Nemzeti ünnepünk
Március 22. Víz világnapja
Március 27-30. Egészséghét

Óvodánk alapítványa

 Kérjük támogassa óvodánk alapítványát adója 1%-ával

Adószám:

18488003-1-07
GYONGYVIRAG OVODA

 

2020. III. 24. 

Az alábbi sorok elolvasása után ajánljuk figyelmükbe "Ötletelő' oldalunkat.

Kedves Szülők!

A koronavírus okozta váratlan helyzet mindannyiunk életét megváltoztatta. Óvodánk bezárt a gyermekeink otthon vannak, mi is kényszer szülte „szabadságon vagyunk”.

CSEND VAN! FURCSA CSEND!

Gondoljuk, hogy a bezártság, a szorongás, a megbetegedéstől való félelem, a szeretteinkért érzett aggódás az önök életében is váratlan, de megoldásra szoruló helyzeteket szült. A jól kialakult napirend, az óvodai szabály és szokásrendszer, a reggeli indulás, a délutáni feladatok most egyszerre átalakultak. Otthon dolgoznak a szülők, tanulnak a nagyobbak, és játszanak a kicsik. Miután szembesültünk azzal a ténnyel, hogy ez nem csupán egy-két hétig lesz így, megfogalmazódott gondolatainkban: „DE MIT FOGUNK CSINÁLNI 2-3 HÓNAPIG BEZÁRVA”?

A jól megtervezett tematikánk biztos nem fog megvalósulni. Elmaradnak élményt adó programjaink!

Szeretnénk azonban minden családnak segítséget nyújtani ahhoz, hogy gyermekeink minél hasznosabban, sok játékkal és otthoni tevékenységgel vészeljék át a „bezártság” igen hosszúra nyúló heteit.

Téma és játék ajánlatunk nem „HÁZI FELADAT”! Nem fogjuk számon kérni! Főleg a nagyobbak igénylik a korukhoz és fejlettségi szintjükhöz mért feladatokat, kihívásokat. Gondolunk itt elsősorban olyan hétköznapi tevékenységekre, melyekben fejleszthetik képességeiket, gyarapíthatják ismereteiket, ügyesedhetnek, önállósodhatnak. Ne feladatlapokra számítsanak! Azokkal tele vannak az internetes oldalak. Mi együttjátszást, mesélést, vizuális tevékenységeket, zenét, társasjátékokat, udvari vagy szobai kísérletezéseket, illetve egy –egy filmet, vagy elektronikus oldalakon elérhető ötleteket ajánlunk.

Az alábbiakban felsorolt témákra gondoltunk, amelyek most aktuálisak!

Egy - egy témát akár egész héten át „játszhatunk” a gyermeki igényekhez igazodva, szabadon. Kiegészíthetőek ajánlásaink az internetes oldalakon fellelhető anyagokkal, de vigyázzunk, ne essünk túlzásba.

„A kevesebb néha több” elvét kövessük.