Események

X. 1-I.31. Elemgyűjtés
X. 25. Nevelés nélküli munkanap
X. 26-29. Összevont csoportok
XI. 2-5. Papírgyűjtés

Óvodánk alapítványa

 Kérjük támogassa óvodánk alapítványát adója 1%-ával

Adószám:

18488003-1-07

 

2017. XI. 10.
Márton nap a német nemzetiségi csoportokban 

marton31

Az idei évben november 10-én rendeztük meg óvodánk két német nemzetiségi csoportjában (Mókus, Maci) a hagyományos Márton napi ünnepünket- „Lampion-Fest”-et. Az ünnepre való ráhangolódást már hetekkel korábban elkezdtük gyermekeinkkel. A több napon át szervezett komplex tevékenységeknek köszönhetően megismerhették Márton lovag legendáját, libalinzereket sütöttünk és a szülőkkel két munkadélután keretén belül közösen elkészítettük a lámpásokat. Az idei évben a Mókus csoportos gyermekekkel adtuk elő Márton lovag legendáját, ezt követően a Maci csoportosokkal közösen énekeltük a már jól ismert lampionos énekeket. 

Miután kialudtak az óvoda fényei és már csak a dekorációt képező lampionok és a gyermekek lámpásai világítottak hangos énekszóval jártuk be óvodánkat. A hangulatos vonulás után szeretet vendéglátáson vettek részt gyermekeink szüleikkel együtt. Hagyományainkhoz hűen először perecet feleztünk Márton lovag jószívűségének példáját követve –„Ha nekem van, akkor neked is jut belőle”- Lilahagymás, libazsíros kenyérrel, pogácsával, gyermekek által sütött libalinzerrel és forró teával kínáltuk „vendégeinket”. 

Egy nagyon jó hangulatú, sikeres estet tudhatunk magunk mögött, melyhez a szülők támogató segítsége is nagyban hozzájárult. Jelinek Istvánné - német nemzetiségi óvodapedagógus

Képek