Események

-Február 21-22. Farsang 

2019. II. 10.
Ovi-Zsaru hét a nagycsoportosoknak

ovizsaru31

Február első hetében nagycsoportosaink részt vettek a Fejér Megyei Rendőr- Főkapitányság bűnmegelőzési programján, mely rendőri közvetítéssel történő információ közlésen alapszik és célja a gyermekek biztonság érzetének segítése, erősítése. A nyitó és a záró napokon a gyerekek találkozhattak a rendőrökkel, akik örömmel megmutatták a felszerelésüket, meséltek a feladataikról. A hét többi napján „Rendőr Robi", „Rosszcsont Ricsi” és „Rosszcsont Rozi” kísérte a gyerekeket az interaktív játékokban, melyek szervezését Kissné Sinku Eszter és Iglódi Tímea óvodapedagógusok valósították meg.
A játékos foglalkozások középpontjában három kiemelt téma szerepelt, ezekkel team munkában ismerkedhettek a gyerekek. Az egyik asztalnál az idegenekkel kapcsolatos tapasztalatokról, ismeretekről beszélgettünk. A másik asztalnál a gyerekek Rosszcsont Ricsivel válogattak különböző (veszélyes, vagy nem veszélyes) eszközöket. A harmadik helyszínen pedig kipróbálhatták a gyerekekre is vonatkozó (gyalogos és kerékpáros) közlekedési szabályokat. A hét rendkívül élménygazdag volt. Záró programként minden kisgyermeknek lehetősége volt kipróbálni a rendőrautót. Iglódi Tímea-óvodapedagógus

Képek

2019. II. 1.
"Barlangomból kinézzek e.."

macko41A február 2-i népi időjósló naphoz kapcsolódóan Medve hetet tartottunk óvodánkban. Épültek a medvebarlangok, készültek a mézes finomságok, a gyerekek kedvenc mackóiból kiállítást rendeztünk.  Az árnyék bábszínház különleges élményt nyújtott a gyermekek számára, emellett kedvelt tevékenységnek bionyultak az  árnyjátékok, a medvés dramatikus játékok. A hét lezárásaként a csoportok együtt csalogatták ki a medvéket a „Csillagok” barlangjából. A közös éneklés, tánc, mozgásos játékok,  mézes falatok kóstolása mellett az óvodapedagógusok mesejátéka is színesítette a Medve napot. A mi mackónk nem bújt vissza a barlangjába, ezért bízunk benne, hogy hamarosan itt a tavasz. Farkasné Takács Anita óvodapedagógus

Képek

2019. I.12. 
Szülői értekezletek
Kedves Szülők!
Csoportjainkban az alábbi időpontokban lesznek a szülői értekezletek. Megjelenésükre számítunk. Béndek Gáborné-óvodaigazgató

-Január 21. 17:00. Maci, Mikiegér, Nyuszi
-Január 22. 17:00. Kacsa, Süni
-Január 23. 17:00 Cica, Lepke, Kisbagoly
-Január 24. 17:00 Katica, Mókus
-Január 28. 17:00 Panda
-Január 30.17:00 Pillangó, Kisvakond, Mazsola
-Január 31.Micimackó

2018. XII. 21.
"Karácsonyfa minden ága, csillog-villog csupa drága..." karacsony 1 

Óvodánkban a több hétig tartó adventi előkészületeket -hagyományainkhoz híven-  december 19-én délelőtt - "karácsonyváró"- val zártuk: közös énekléssel és gyertyagyújtással adtuk egymás tudtára, hogy: "Négy gyertya ég, karácsony lett, a kis Jézus megszületett, csillag áll a fehér lapon a negyedik vasárnapon."

A Mókus és  a Pillangó csoportos kisgyermekeink bemutatták aktuális karácsonyi ünnepi mesejátékukat, az óvodapedagógusaink adventi dalokkal tették emelkedetté a hangulatot.
Hagyomány immár a VIDEOTON nyugdíjasainak Karácsonyi köszöntése, amelyet idén a Pilangó csoport szervezett. A gyermekek dalokkal  varázsolták el az időskorúakat.
                 
Hisszük, hogy a Karácsony a családok ünnepe, kívánjuk, hogy sikerüljön bensőséges boldog napokat együtt tölteniük. Az igazi élmény a családok karácsonyfájánál születik. Az óvodánkba január 3-án érkeznek az angyalkák, hogy megtöltsék a fenyőfa alá kihelyezett kosarakat.

Boldog, Békés Karácsonyt Kíván a Gyöngyvirág Óvoda minden dolgozója nevében: Béndek Gáborné- óvodaigazgató

Képek

2018. XII. 12.
Városi ADVENTI szereplés 

adventi41Az idei évben december 12-én német nemzetiségi csoportunk a Mókus csoport képviselte óvodánkat a városi ADVENTI SZÍNPADON való szereplésével. Hangulatos karácsonyi történetet adtak elő magyar és német nyelven. A gyermekek előadásán érződött, hogy ők már teljesen ráhangolódtak az adventi várakozás, készülődés időszakára.
A szereplés után a szervezők a Hiemer-ház Gesztenyés foglalkoztatójában vendégül látták a lelkes kis csapatot,majd közösen megtekintették az ott kiállított "MÉZESKALÁCSVÁROST". Jelinek Istvánné-német nemzetiségi óvodapedagógus

Képek

2018. XII. 3.  
Nagyszülős nap a Cica csoportban 

cicaa 22018.december 03-n, hétfőn az Advent jegyében rendeztük meg a Cica csoportban, hagyományteremtés céljából a „Nagyszülős napunkat.” Harminchatan érkeztek a 23 kisgyerekhez (nagypapák és nagymamák). A gyermekek életéből vett fényképeket vetítettünk, ezt követően kis dalos, mondókás műsorral kedveskedtünk a várva várt vendégeknek. Közös gyertyagyújtást követően a gyermekek megajándékozták és megkínálták a nagyszüleiket az általuk készített süteménnyel, illetve ajándékkal. Úgy gondoljuk, hogy a sok pozitív visszajelzés alapján jövőre is megismételjük. Szabó Orsolya és Tihanyi József Györgyné (óvodapedagógusok)

Képek

Bővebben ...

2018. XI. 30.
Elemgyűjtés
A szeptembertől november végéig tartó időszakban óvodánk összesen 632kg elemet, és 20kg akkumlátort gyűjtött össze. A legtöbbet a Lepke csoport gyűjtötte összesen 175kg-ot. Köszönjük a szülőknek az aktív együttműködést. Amennyiben a verseny végeredményét megtudjuk tájékoztatjuk Önöket róla. 

2018. XI. 9. 
Márton nap a német nemzetiségi csoportokban

martonnapAz idei évben november 09-én rendeztük meg óvodánk két német nemzetiségi csoportjában (Mókus, Maci) a hagyományos Márton napi ünnepünket- „Lampion-Fest”-et.
Az ünnepre való ráhangolódást már hetekkel korábban elkezdtük gyermekeinkkel. A több napon át szervezett komplex tevékenységeknek köszönhetően megismerhették Márton lovag legendáját, libalinzereket sütöttünk és a szülőkkel két munkadélután keretén belül közösen elkészítettük a lámpásokat.
Az idei évben is Márton lovag legendáját adták elő a gyerekek nagy sikerrel. Ezt követően a elénekeltük a már jól ismert lampionos énekeket és elmondtunk az idekapcsolódó mondókákat rigmusokat.
Miután kialudtak az óvoda fényei és már csak a dekorációt képező lampionok és a gyermekek lámpásai világítottak hangos énekszóval jártuk be óvodánkat. 

Bővebben ...