Események

 -XII. 6. Mikulás
-XII. 18. Karácsonyi ünnep
-XII. 20. Nevelés nélküli munkanap
-XII. 21-22. Összevont csoportok

2022. október- Állatok világnapja, VárosFa Program, Gaja Egyesület, Papírgyűjtés

Az októberi eseményeinket az Állatok világnapjával (október 4.) kezdtük, amely során az állatok védelmére, szeretetére hívtuk fel a gyermekek figyelmét. A környezetvédelmi világnap keretében számos csoportunk ellátogatott óvodán kívül eső helyszínekre. Többek között Börgöndpusztán, Csákberényben és a Dinnyésen található Állatsimogatók népszerű célpontok voltak, mivel ezeken a helyszíneken a gyermekek közvetlen tapasztalatot szerezhettek az állatokról.

Óvodánk kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek környezettudatos szemléletének megalapozására. Október 17-én A Nyuszi csoportos gyermekek vettek részt közel 70 fa elültetésében a Palotavárosi tavaknál a MOL-Új Európa Alapítványának VárosFa Programja keretében.  Nem csupán a faültetésben segítettek, tulipánhagymákat is rejtettek a föld alá a tópart színesítésének érdekében.
https://www.szekesfehervar.hu/ujabb-70-fat-ultettek-hetfon-delelott-a-palotavarosi-tavaknal
https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2022/10/ovodasok-is-bekapcsolodtak-a-faultetesbe?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=feol&fbclid=IwAR3Z29euK05LsiNzaIMHEqQwVg7cI812mIpEzqa0DKZxNt-0oQhcKDU6pZo

Örökös Zöld Óvodaként a Gaja Környezetvédő Egyesülettel szoros kapcsolatot ápolunk. Októberben óvodánk nagycsoportosai részt vehettek az általuk szervezett interaktív tevékenységen, amely során a gyermekek megismerkedhettek különböző talajfajtákkal.

A fenntarthatóság jegyében a szülőket is bevontuk az óvoda által szervezett eseményekbe. Óvodánk október 17-21 között egy héten keresztül gyűjtötte a papírhulladékot, mely során két teljes konténert sikerült megtölteni.
Köszönjük szépen a szülőknek az aktív részvételt a gyűjtésben!

Október 28-án nevelés nélküli munkanap keretében az óvodapedagógusok a Szívkincsesláda Programmal ismerkedhettek, és bővítették módszertani kultúrájukat. 

 Finta Beatrix Bereniké-óvodapedagógus